Ratelband hoort uitspraak mishandeling ex

Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband hoort woensdag of hij een werkstraf van tachtig uur moet uitvoeren en een maand voorwaardelijke celstraf krijgt. Dat was namelijk de eis van het Openbaar Ministerie tegen hem, voor het mishandelen van zijn ex-vrouw. De rechter doet woensdag uitspraak in hoger beroep.

Volgens het OM heeft hij zijn ex op 8 december 2013 in Rotterdam tegen beide benen geschopt en een klap in het gezicht gegeven. Het hoger beroep diende na een uitspraak in september vorig jaar waarin Ratelband werd veroordeeld tot een boete van 750 euro. De rechter in Dordrecht vond toen alleen bewezen dat hij haar had geschopt, maar niet had geslagen.

De vrouw had heimelijk geluidsopnamen gemaakt van de gebeurtenissen. Ratelband zou daarop hebben geroepen: "Je gaat eraan. Je denkt dat je van mij af bent, maar je komt niet van mij af. Je gaat eraan. Ik laat je kapot schieten."

Ratelband zegt dat het zijn ex-vrouw alleen maar te doen is "om 10.000 euro alimentatie en om me mijn kinderen te ontnemen"'.

Ratelband hoort uitspraak mishandeling ex
Ratelband hoort uitspraak mishandeling ex (Foto: BuzzE)