Serena en Venus Williams zetten stap richting 'Sister Act'-finale op Wimbledon

De finale op Wimbledon tussen de Serena en Venus Williams behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Beide zusjes in Londen wisten dinsdag hun kwartfinales te winnen. Ook Angelique Kerber en Elena Vesnina hebben de halve finales weten te halen. 

Serena Williams rekende met twee keer 6-4 af met Anastasia Pavlyuchenkova. De Russin kon niet door de service van Williams breaken. Titelverdedigster Williams sloeg tot twee keer bij 4-4 toe en die ene break bleek steeds voldoende om de set te pakken. Serena Williams speelt in de volgende ronde tegen Elena Vesnina, die eenvoudig Dominika Cibulkova wist te verslaan. Het werd 6-2 en 6-2. 

Venus Williams heeft voor het eerst sinds 2010 weer eens een halve finale van een Grand Slam gehaald. De 36-jarige Williams won na een moeizame eerste set van Yaroslava Shvedova. Het werd 7-6(5) en 6-2. Williams starte slordig en moest op 4-5 een setpunt van Shvedova wegwerken. Er kwam een tiebreak en opnieuw was het Shvedova die voor kwam. Op 2-5 maakte de Kazachse enkele fouten, waardoor Williams terug kon komen en de set kon pakken. 

In de tweede set bleef Shvedova fouten maken en kon Williams, die beter ging spelen uitlopen naar 5-1. Een game later kon ze het uitserveren en volgde bij de winst een grote lach op haar gezicht. Venus Williams is met 36-jaar de oudste halvefinaliste van een Grand Slam sinds Martina Navratilova in 1994 de halve finale van Wimbledon haalde. Om opnieuw de finale op Wimbledon te halen moet Williams winnen van Angelique Kerber. De winnares van de Australian Open versloeg Simona Halep in twee sets. Het werd 7-5 en 6-2. 

Woensdag worden de kwartfinales bij de heren gespeeld. Donderdag is het aan Vesnina en Kerber om een nieuwe Sister Act te voorkomen. 

Venus Williams staat voor het eerst sinds 2010 in de halve finale van een Grand Slam. (PRO SHOTS/Action Images)
Venus Williams staat voor het eerst sinds 2010 in de halve finale van een Grand Slam. (PRO SHOTS/Action Images)