Albers: "Galatasaray treitert Wesley weg"

Galatasaray wil af van Wesley Sneijder. De Turkse topclub probeert de Nederlander weg te krijgen door hem het bloed onder de nagels vandaan te halen. De club uit Istanbul heeft de 32-jarige Nederlandse international namelijk een boete van ruim twee miljoen euro opgelegd wegens het onjuist vertegenwoordigen van de club.

"Galatasaray treitert Wesley weg", denkt zijn zaakwaarnemer Guido Albers hardop in de Telegraaf. "Enkel en alleen om de transfersom van 7,5 miljoen euro te kunnen innen."

Sneijder pakte vorig seizoen zeven gele kaarten in de Süper Lig. Galatasaray hanteert voor Sneijder een boete van €300.000 per stuk. "Natuurlijk accepteert Wesley die straf niet, maar het is jammer dat zo’n grote club zich hiertoe verlaagt", aldus Albers. "Onze advocaat Cor Hellingman is inmiddels in contact met de Turkse voetbalbond en de FIFPRO (internationale vereniging voor contractspelers, red.) getreden."

Eind vorig jaar verlengde Sneijder zijn contract nog bij Galatasaray. Maar de beloftes die toen zijn gedaan kan de club nu niet meer waarmaken."Wesley zou begin deze maand uit zijn contract lopen, maar de club wilde per se met hem door. De fans zijn dol op hem en hij moest en zou deel uitmaken van de toekomst, van het nieuwe Galatasaray."