Team Kuipers klaar op EK

Björn Kuipers fluit niet de finale van het EK. De scheidsrechter heeft te horen gekregen dat hij naar huis mag. De KNVB meldt via de officiële kanalen dat Kuipers geen wedstrijden meer krijgt op het EK. De halve finales waren door de UEFA al vergeven en nu blijkt dat de finale ook niet wordt toegewezen aan de Nederlander.

"Dit is ontzettend balen. We hadden het doel om de finale te halen, en dat is helaas niet gelukt", zei Kuipers op de officiële website van de KNVB. "De trots over onze prestaties op dit EK komt misschien op een later moment. Nu heerst vooral de teleurstelling."

Kuipers en zijn team hadden tijdens het EK de leiding over de duels Duitsland - Polen en Spanje - Kroatië. Daarnaast floot hij gisteren ook de kwartfinale tussen Frankrijk en IJsland. Hij kreeg bij het duel Spanje - Kroatië kritiek toen de Kroatische doelman Danijel Subasic te vroeg uit zijn doel kwam en daardoor de strafschop van Sergio Ramos kon stoppen. Kuipers liet de strafschop niet overnemen en uiteindelijk wisten de Kroaten het duel nog te winnen.