Hezbollah-vlag in Den Haag

Smakeloze varkensmutsen mogen niet, maar een vlag van een terroristische organisatie? Geen probleem. Tijdens de Al Quds-dag in Den Haag en Londen vonden sjiitische moslims het een goed idee om duidelijk te maken waar hun sympathieën liggen.

Al Quds-dag is een -door de staat gefaciliteerd- haatdagje tegen Israël dat in meerdere steden in Europa georganiseerd wordt. Doorgaans roept men op tot de vernietiging tegen de enige democratie in het Midden-Oosten, maar ook 'dood aan Amerika' en 'dood aan de Saoedi's' (je bent sjiiet of je bent het niet) komen langs. Al Quds is de Arabische naam voor Jeruzalem. Veel moslims hebben het waanidee dat dit een Arabische stad zou moeten zijn en claimen deze op basis van verzonnen historische 'feiten' en/of op basis van iemand die daar in een visioen op een vliegend paard een bezoekje aan zou hebben gebracht.

Afgelopen zaterdag was er dus weer zo'n gezellig jihadistisch feestje in Londen en het Den Haag van Van Aartsen, waar een tijdje geleden al fier de IS-vlag wapperde. Deze keer was het de beurt aan de gele Hezbollah-vlag. De Hezbollah heeft als doel de vernietiging van Israël en staat voor de stichting van een sharia-staat. Een van de leiders heeft ooit verklaard dat hij het een goed idee vond dat joden massaal naar de 'Zionistische Entiteit' verhuisden, want 'dan kunnen we ze in een keer uitroeien'. Portretten van Khomeini (de liefdevolle stichter van een staat waar homo's worden opgehangen) ontbraken ook niet.

In beide steden was de politie bij de uitingen van haat aanwezig. De dienders der wet zagen dat het goed was.

Beide feestjes werden gesponsord door Iran. Uiteraard werd er een paar keer Allahu-Akbar geroepen, want dat hoort nu eenmaal zo.