Vergietgate voor de rechter in Groningen

Op 7 juli aanstaande zal in Groningen voor het eerst een rechter zich buigen over de vraag of een vergiet mag worden gedragen op een paspoortfoto. De zaak is aangespannen door Dirk Jan, aanhanger van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Het vergiet is het heilige hoofddeksel van de onderdanen van de Kerk.

Met de rechtszitting wil Dirk Jan afdwingen dat het vergiet voor de Pastafari gelijk is aan een keppeltje voor joden, of hoofddoek voor moslims, die het hoofddeksel ook dragen vanuit hun geloofsbelijdenis. Hieruit voortvloeiend zou het recht volgen om het vergiet te mogen dragen op pasfoto’s bestemd voor officiële documenten zoals een paspoort of rijbewijs.

Om dit voor de rechtbank aan te tonen is de Kerk nog op zoek naar een afgestudeerde theoloog, die deze redenering kan onderstrepen. Dirk Jan: "Het is de bedoeling dat de theoloog verklaart dat Moslims en Joden hun hoofddeksel opzetten uit respect voor hun religie of God en niet vanwege onderdrukking."

Echter heeft tot op heden zich nog niemand gemeld bij de Kerk. Mocht er iemand bereid zijn om de Kerk te steunen in haar strijd om gelijkheid, kan deze contact opnemen met de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. De contactgegevens vind je in de facebookpost hieronder.

De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster roept zoveel mogelijk mensen op om de openbare rechtszitting bij te wonen, mét het heilige vergiet! De zaak begint om 14:15 in de rechtbank, aan het Guyotplein 1 in Groningen. Vanwege de beveiligingscontrole is het raadzaam om er om 14:00 uur al te zijn. Na afloop is er nog een moment van samenzijn tijdens een borrel.