Verstappen: "Had geen rondje langer moeten duren"

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Oostenrijk als tweede afgesloten. De jonge Nederlander wist op de Red Bull Ring de Fin Kimi Räikkönen nog net van zich af te houden, nadat de Ferrari-rijder op nieuwere banden ronde na ronde dichterbij kwam. 

"Mijn laatste stint was nogal lang ja", doelde Verstappen op het feit dat hij maar liefst 56 van de 71 rondjes reed op zijn setje softbanden. "Onder meer door het verkeer waren vooral de laatste tien ronden echt moeilijk, vooral ook omdat Kimi zo snel dichterbij kwam."

In de slotronde crashte Sergio Perez, wat voor de nodige gele vlaggen zorgde. "Of Kimi mij zonder die gele vlaggen ingehaald had? Ik weet het niet...maar de race had geen ronde langer moeten duren, dan was hij er voorbij gegaan", zegt de Nederlander. 

"In het vliegtuig zullen we het wel even vieren, maar daarna gaat de knop natuurlijk weer om richting de volgende race." Die is volgende week al. Het Formule 1-circus strijkt dan neer op Silverstone voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.