Evans leidt Campos 1-2 in hoofdrace GP2

Mich Evans heeft een knotsgekke GP2 race in Oostenrijk op zijn naam gezet. De Nieuw-Zeelander profiteerde optimaal van de chaos gedurende een regenbui en de twee safety car-situaties en bleef teamgenoot Sean Gelael met een kleine 4,6 seconden voor. Kampioenschapsleider Raffaele Marciello completeerde het podium.

Aan de start van de race waren het aanvankelijk de twee Prema-coureurs die aan de leiding gingen. Pierre Gasley wist zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi al vroeg in de race in te halen en leek daarna hard op weg naar eindelijk een overwinning in de GP2. De weergoden waren de Red Bull-junior echter niet gunstig gezind, want door heftige regen in bocht 2 strandde Gasley in de grindbak, waarmee hij een safety car-situatie veroorzaakte. De helft van het veld besloot om naar binnen te gaan, de andere helft nam de gok op mogelijk meer regen.

Na de herstart duurde het niet lang tot er opnieuw een safety car situatie veroorzaakt werd door de gespinde Marvin Kirchofer. Tijdens deze safety car ging ook de andere helft van de coureurs naar binnen. Voor Artem Markelov eindigde zijn race hier, want op knullige wijze reed hij bij het uitrijden van de pit de muur in. Marciello wist de leiding over te nemen, maar moest mede door de rode vlag Evans en Gelael voor zich laten. Marciello probeerde Gelael nog aan te vallen, maar het mocht niet meer baten.