Jattend en liegend CDA-raadslid vertrekt

Raadslid Mark Meijer uit Kerkrade stapt op. Hij geeft zijn zetel terug aan de CDA-fractie. Meijer is in opspraak gekomen nadat hij op Pinkpop werd gearresteerd op verdenking van diefstal.

Woensdagavond maakte de CDA'er zijn vertrek bekend, aldus nieuwssite 1Limburg. "Leven en toekomst vliegen aan mij voorbij door een domme daad. Ik wil het niet bagatalliseren. Ik neem verantwoordelijkheid en aanvaard de straf," verklaart hij.

In eerste instantie deed het raadslid de zaak af als een 'onschuldige kwajongensstreek'. Hij zou in een dronken bui een zitzak van een bierbrouwer mee hebben willen nemen naar een afterparty op de camping bij het festival. Later werd bekend dat de buit aanzienlijk groter was: het raadslid zou meerdere zitzakken en 'een grote hoeveelheid drank' achterover gedrukt hebben. Een zaak die het Openbaar Ministerie afdoet met een schikkingsvoorstel van 500 euro.

In een toelichting op zijn aftreden licht Meijer zijn leugen toe: "Door de eerste verklaring lijk ik nu een leugenaar. Geen details genoemd, diefstal is diefstal. Ik zei het om vrienden te beschermen. Ik heb er spijt van dat ik jullie vertrouwen heb geschaad. Ook excuses aan de organisatie van Pinkpop."

 Pinkpop (Foto: ANP)
Pinkpop (Foto: ANP)