FOK! Wat een weer..Druilerig

Goeiemorgen! Echt zomerweer wil het nog steeds niet worden. Er zitten soms wel heel aardige dagen tussen, maar er valt op de meeste dagen ook wel wat regen of een bui. Vandaag is het evenmin droog. Gisteravond begon het al licht te regenen vanuit het westen en de storing die dit veroorzaakt heeft vandaag weinig haast.

Hij blijft een beetje ter plaatse trappelen en dat levert een overwegend bewolkt plaatje op waaruit af en toe wat regen of motregen uit valt. Druilerig weer dus. Pas vanmiddag trekt de neerslag geleidelijk naar het oosten toe weg en vanuit het westen kan het dan ook wat gaan opklaren. Zeker langs de kust is er dan nog kans op wat zon. Langs de grens wordt het pas in de avond dat de bewolking gaat breken. Heet is ook zeker niet met temperaturen van 17 of 18 graden. Er staat een meest matige zuidwestelijke wind.

Ook na morgen blijft het weer een beetje voortkabbelen. Wat de zomerliefhebbers nodig hebben is een krachtig hogedrukgebied boven het noorden of midden van Europa. Dit zit er echter niet in voorlopig. We blijven een west- tot zuidwestelijke stroming houden waarmee af en toe een storing passeert met zo nu en dan regen. Toch zijn er ook wel voldoende momenten om even van het zonnetje te genieten. Het kwik blijft bij dit alles onder normaal met maxima tussen de 17 en 20 graden.

Fijne dag!

Zon op 05:22
Zon onder 22:03
Zonkracht

6 / 3

Wales1 (Foto: Snipperaar)

Wales2 (Foto: Snipperaar)
Snipperaar maakte deze twee mooie foto's in het eveneens mooie Wales. Ook daar is het wisselend weer.

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1936 Het boek 'Gone with the Wind' wordt gepubliceerd.
1971 Drie Russische kosmonauten worden dood aangetroffen in hun capsule na een schijnbaar probleemloze landing.
1973 Een zonsverduistering van zeven minuten die in Afrika het beste zichtbaar is.
2000 Op het Roskilde festival in Kopenhagen worden negen mensen doodgedrukt tijdens een concert van de Amerikaanse popgroep Pearl Jam.
2002 Brazilie wint in Yokohama de wereldtitel door in de finale Duitsland met 2-0 te verslaan bij het WK-voetbal.


Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.