Warning! - ANP EU-propaganda: EU-leiders met zwart schaap Cameron aan tafel

Mogelijk niet zijn laatste avondmaal, maar wel een ongemakkelijk diner staat de Britse premier David Cameron dinsdagavond te wachten. Rond 19.30 uur gingen de EU-leiders in Brussel aan tafel voor hun 'brexitdiner'.

Op het menu: kwartelsalade met sperzieboontjes en gedroogd fruit, kalfsvlees met seizoensgroentes en een toetje met een Engels tintje: verse aardbeien.

Maar het hoofdingrediënt van de avond is een stevig gesprek over hoe Cameron de nog niet officieel aangekondigde scheiding van het Verenigd Koninkrijk denkt aan te pakken. Hij wil dit over de zomer heen tillen, maar vrijwel heel Europa wil snel duidelijkheid.

Familiefoto
Eerder op de dag mocht het 'zwarte schaap' nog mee op de traditionele 'familiefoto'. Alle regeringsleiders en staatshoofden worden tijdens EU-toppen als groep gefotografeerd. Cameron stond vlak voor bondskanselier Angela Merkel, aan de zijkant van het gezelschap.

De verwachting is dat het diner geen nachtwerk wordt. Voor gezellig natafelen is de sfeer volgens ingewijden te gespannen.

EU-leiders met zwart schaap Cameron aan tafel
EU-leiders met zwart schaap Cameron aan tafel (Foto: ANP)