Titelverdedigster S. Williams start Wimbledon met zege op Sadikovic

Titelverdedigster Serena Williams is in Londen doorgedrongen tot de tweede ronde op Wimbledon. De Amerikaanse knockte zich in twee sets langs Amra Sadikovic (WTA-148). Het werd  6-2 en 6-4 op de knieën.

De 27-jarige Zwitserse stopte drie jaar geleden met tennis. Enkele maanden later zag ze haar landgenote Eugenie Bouchard de finale halen op Wimbledon en dacht "die heb ik vaak genoeg verslagen". Ze pakte in 2015 haar racket weer op stond nu voor het eerst in het hoofdtoernooi van een Grand Slam.

Ze kon het Williams soms wel lastig maken, maar na vijf kwartier was de partij toch gespeeld. In de tweede ronde stuit Williams op landgenote Christina Mchale (WTA-65). Zij versloeg wildcardspeelster Daniela Hantuchova (WTA-194) uit Slowakije: 7-5 en 6-2. 

Dominika Cibulkova, die afgelopen zaterdag het WTA-toernooi van Eastbourne won, zette haar zegereeks op gras door met een zege op de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA-53). De als 18de geplaatste Slowaakse was in twee sets te sterk: 7-5 en 6-3. In de volgende ronde treft ze de Australische Daria Gavrilova (WTA-56), die in drie sets wist te winnen van de Chinese Qiang Wang (WTA-72): 2-6, 6-3 en 6-4.

De als zesde geplaatste Roberta Vinci won in drie sets van de Amerikaanse Alison Riske. Het werd 6-2, 5-7 en 6-3. Voor de Belgische Alison Van Uytvanck is Wimbledon op een teleurstelling uitgedraaid. Ze verloor in de eerste ronde in twee sets van thuisspeelster Tara Moore, die pas 227e op de wereldranglijst staat. Moore kreeg een wildcard en won met 6-2 en 6-3.