Muguruza met wat moeite door op Wimbledon

Het kostte wat meer moeite dan ze vooraf waarschijnlijk had gedacht, maar Garbiñe Muguruza heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De verliezend finaliste van vorig jaar heeft haar eindzege op Roland Garros laten bezinken, maar had het in de eerste ronde maandag moeilijk met de Italiaanse Camila Giorgi.

Muguruza won de eerste set nog vrij simpel met 6-2, maar daarna kwam de Spaanse steeds meer in de problemen. Giorgi speelde prima en schreef de tweede set met 7-5 op haar naam. In het derde en laatste bedrijf bleek dan toch wel dat Muguruza niet voor niks de nummer twee van de wereld is: ze herpakte zich en met een 6-4 setwinst plaatste ze zich alsnog voor de tweede ronde. Daarin wacht de Slowaakse qualifier Jana Cepelova, die Mariana Duque-Mariño uit Colombia uit het toernooi sloeg.

Vijfvoudig kampioene Venus Williams kende aanzienlijk minder moeite. Tegen de Kroatische Donna Vekic was de Amerikaanse in twee sets klaar: 7-6, 6-4. De Britten hadden hun hoop, niet voor het eerst, gevestigd op Laura Robson. Zij kon het in de eerste ronde echter niet waarmaken en ging met 6-2, 6-2 kansloos onderuit tegen Angelique Kerber, de nummer vier van de wereld. De als vijfde geplaatste Roemeense Simona Halep rekende met 6-4, 6-1 af met Anna Karolina Schmiedlova uit Slowakije.