Djokovic wint simpel op Wimbledon, Federer tegen nieuwe held Britten

Novak Djokovic heeft zonder al te veel problemen de tweede ronde bereikt op Wimbledon. De als eerste geplaatste Serviër rekende in zijn openingsduel af met de Brit James Ward, die vorig jaar nog de derde ronde bereikte. Hij speelt daarin tegen Adrian Mannarino uit Frankrijk, die eveneens een Brit uitschakelde: Kyle Edmund.

Djokovic had de eerste set tegen Ward ruim binnen het half uur met 6-0 binnen, maar de Brit begon daarna toch enige tegenstand te bieden. Hij wist de veelvoudig Grand Slam-winnaar zelfs een heuse servicegame af te pakken en sleepte er een tiebreak uit, maar die ging alsnog naar de Serviër. Djokovic liet het in de derde set niet nog een keer zover komen en besliste de wedstrijd na ruim twee uur door de set met 6-4 te winnen. 

Roger Federer had twee minuten langer nodig om zich te ontdoen van Guido Pella, maar de Argentijn bleek een lastige luis in de pels van de Zwitserse grootheid. Zevenvoudig kampioen Federer had twee tiebreaks nodig om de eerste twee sets te winnen, waarna hij zich met 6-3 in de derde set plaatste voor de tweede ronde. 

Federer staat in de tweede ronde tegenover de 25-jarige Brit Marcus Willis. Die ontpopte zich maandag tot de grote held van Wimbledon, door als nummer 775 van de wereld Ricardas Berankis, de mondiale nummer 53, terug naar Litouwen te slaan. Wimbledon is het eerste serieuze toernooi ooit voor Willis, die begin dit jaar nog wilde stoppen met tennissen omdat het allemaal niet lukte. Zijn vriendin overtuigde hem er echter van toch door te gaan en met resultaat: hij mocht met wat geluk meedoen aan de kwalificaties, worstelde zich er doorheen en staat deze week plotseling tegenover een van de beste tennissers ooit op het heilige gras van Wimbledon.