EK: Uitslag Engeland - IJsland

Geschiedenis is geschreven, want IJsland verslaat Engeland en plaatst zich nu voor de kwartfinale van het EK. In de achtste finale wisten de IJslanders een 2-1 zege uit het vuur te slepen.

De wedstrijd begon goed voor de Engelsen. De aanval op de IJslandse muur werd ingezet en het waken was voor een counter van de IJslanders.

Na drie minuten wist Sterling er langs te komen, maar werd onderuit gehaald door doelman Halldórsson. De overtreding was niet zwaar genoeg voor een kaart, maar wel voor een strafschop. Wayne Rooney mocht het vanaf elf meter proberen en hij faalde niet. Engeland komt op een 1-0 voorsprong en het ijs was gebroken.

Ruim anderhalve minuut na de Engelse treffer kwam het antwoord van IJsland al. De inworp van Bjarnason werd verzilverd door Ragnar Sigurdsson. Het doelpunt leek erg veel op die de IJslanders ook tegen Oostenrijk maakten. Ook toen kwam er een treffer vanuit een inworp.

IJsland wilde doorzetten, maar de Engelsen hielden goed balbezit. In de 15e minuut kwam er weer dreiging door een schot van Alli, maar IJsland kwam goed weg.

Een ongelukkig moment volgde daarop nadat de ex-Ajacied Kolbeinn Sigthórsson de bal schoot en langs doelman Hart zag slippen. Een blunder van de doelman kun je dit toch wel noemen. Het zorgde voor een verrassende voorsprong voor IJsland.

In de 28e minuut wist Kane nog gevaar te stichten voor het IJslandse doel met een volley, maar hij was niet trefzeker.

De rust brak aan en IJsland stond met 2-1 voor.

Het begin van de tweede helft bracht weinig hoogtepunten met zich mee. Pas in de 55e minuut kreeg Sigurdsson de kans om de stand naar 1-3 te brengen, maar ditmaal lag het geluk aan de zijde van Hart.

In de slotfase van de wedstrijd gingen de Engelsen alles of niets spelen. Net als in het begin van de wedstrijd werd de IJslandse muur weer opgebouwd.

Diep in de blessuretijd kopte Vardy bijna de gelijkmaker binnen, maar zag de bal net over gaan. Scheidsrechter Skomina fluit af en IJsland gaat naar de kwartfinale.

Engeland

1 - 2

IJsland

4' Rooney(pen)    6' Sigurdsson