FOK!ker voorziet Wilmots van winnend advies op EK

Het ging zondagavond op het EK voetbal lange tijd niet echt lekker voor de Belgen. De mannen van bondscoach Marc Wilmots stonden in de achtste finale tegen Hongarije weliswaar al lang en breed op 1-0, het lukte maar niet om de boel te beslissen. Op het FOK!forum wist de, naar eigen zeggen, geniale user Dr.Mikey de coach van onze zuiderburen echter van winnend advies te voorzien.

"Lukaku zit er totaal niet in en alles gaat mis bij hem terwijl de rest goed speelt. Ik zeg wisselen voor Batshuayi, die is het beste voor deze manier van voetballen", liet het genie al vroeg in de tweede helft optekenen in het topic van de betreffende wedstrijd. "Als hij Lukaku al wisselt brengt hij eerder Origi of Benteke, maar dat is fout. Dit snelle met Mertens en Hazard...dan moet je Batshuayi gebruiken", klonk het luttele minuten later nog.

Door zijn medeusers werd wat achterdochtig gereageerd op Dr.Mikey, die menig neerbuigende reactie naar zijn hoofd geslingerd kreeg. "Lukaku is de minste aan de kant van België deze wedstrijd. Benteke is de eerste reservespits, maar zijn spel past totaal niet bij deze speelstijl. Die van Batshuayi juist wel", luidde het weerwoord van de voetbalmaestro. Wilmots had zijn telefoon vermoedelijk niet bij zich, want tien minuten na de oorspronkelijke tip begon Dr.Mikey zijn geduld te verliezen: "Breng nou Batshuayi."

Het duurde uiteindelijk tot de 76e minuut voor het tot Wilmots doordrong dat onze FOK!ker toch zeker wel serieus was. Op advies van Dr.Mikey werd Lukaku eruit gehaald en bracht de coach Michy Batshuayi in het spel. Zoals het FOK!genie uiteraard al doorhad bleek het een gouden zet: krap anderhalve minuut later was het, zoals verwacht, Batshuayi die de wedstrijd op slot gooide: 2-0. "YES YES YES YES YES", luidde de reactie van het genie die op het idee van de wissel kwam.

Of Dr.Mikey al een contractaanbod van de Belgische voetbalbond in de bus heeft is nog niet bekend.