Ecclestone wil eerlijker verdeling prijzengeld F1

Formule 1-baas Bernie Ecclestone dringt aan op een eerlijker verdeling van het prijzengeld. De teams Ferrari, Red Bull Racing, Mercedes, McLaren en Williams krijgen gegarandeerde bonussen, terwijl Ferrari daarnaast negentig miljoen dollar per jaar krijgt door alleen maar mee te doen. Dit is meer geld dan andere teams kunnen verdienen door hoog in het kampioenschap te eindigen.

Hoewel de Concorde Agreements tot 2020 duren wil Ecclestone mogelijk tussentijds al voor veranderingen zorgen. Hiervoor heeft hij wel de toestemming van alle teams nodig. De extra betalingen zijn de kleinere teams een doorn in het oog en de renstallen Force India en Sauber hebben mede over dit onderwerp een klacht ingediend bij de Europese Commissie.

Ecclestone heeft The Times laten weten dat hij nadenkt over een systeem met een meer eerlijke verdeling, zoals in de voetbalcompetitie Premier League bestaat. Ook daarin wordt succes nog steeds beloond. "De Premier League heeft een goede manier gevonden om het geld te verdelen. Zoiets zou ook voor ons kunnen werken. Er zullen altijd mensen zijn die het een prima systeem vinden, terwijl anderen het niet steunen, en mensen die er onder lijden."