Shearer: ''Beschamend als Engeland verliest van IJsland''

Vanavond om 21:00 strijden Engeland en IJsland voor een plek in de kwartfinale van het EK. Een verrassing in de achtste finale is nog altijd uitgebleven, maar IJsland denkt zeker nog niet na over een uitschakeling.

Verrassingen

In vergelijking met de groepsfase is er in de achtste finale nog geen ploeg dat heeft weten te stunten. De Ieren maakten het de Fransen lastig, maar ook zij moesten het uiteindelijk afleggen door het enorme kwaliteitsverschil. IJsland zal wederom boven zichzelf moeten uitstijgen willen ze doorgaan in het toernooi.  

Vorm

De Engelsen zullen flink aan de bak moeten willen ze het beter doen dan de prestaties in de groepsfase. In een groep met Rusland, Wales en Slowakije waren de Three Lions slechts drie keer trefzeker en boekte het slechts één overwinning.

De IJslanders scoorden vier keer in een groep met Portugal, Hongarije en Oostenrijk. De laatste nederlaag dateert van 1 juni toen Noorwegen met 3-2 te sterk was. 

Favorietenrol

Dat Engeland de favoriet is daar zal niemand van opkijken. Oud-profvoetballer Alan Shearer voert de druk nog extra op en schrijft dat het de grootste beschaming ooit zal zijn als Engeland zou verliezen van IJsland. En dat terwijl Oranje er twee keer van verloor. Engeland moest het de afgelopen eindtoernooien steeds afleggen tegen 'de grote jongens'. In de afgelopen jaren trokken Uruguay, Italië en Duitsland steeds aan het langste eind. Volgens Shearer moeten de Three Lions vandaag niet alleen winnen, maar moeten ook gaan overtuigen. Volgens Shearer zal dit een wedstrijd moeten zijn waar Engeland vertrouwen uit moet halen. 

Pro Shots
Pro Shots