Mark Rutte is een van de Zomergasten

Minister-president Mark Rutte is een van de zes Zomergasten van 2016. De premier is op zondag 4 september te gast. Dat is de laatste aflevering van komend seizoen dat op 31 juli begint op NPO 2, met Thomas Erdbrink als nieuwe presentator.

Rutte: "Ik ben een trouwe kijker van Zomergasten. De uitzendingen die mij het meest zijn bijgebleven, zijn die waarin achter een ogenschijnlijk simpel fragment een bijzonder verhaal schuilgaat. Ik hoop dat mijn avond bij Zomergasten voor de kijkers ook een paar van zulke momenten oplevert. Ongelooflijk spannend en ik kijk ernaar uit."

Presentator Thomas Erdbrink maakt deze week elke dag een Zomergast bekend met een video op de Facebookpagina van het VPRO-programma. Hij ontvangt drie mannen en drie vrouwen. Rutte is de eerste gesprekspartner die Erdbrink maandag prijsgaf. "Ik woon al lang in Iran, maar volg het Nederlands nieuws op de voet. En daarom zie ik, als nieuwsgierige buitenstaander, heel erg uit naar deze gast", zegt Erdbrink. "Hij is een liberaal, onder zijn leiding staat Nederland er - in de statistieken in ieder geval - redelijk goed voor. Maar desondanks heeft in ons land iedereen constant wat te klagen, zo lijkt het wel. Hij niet, hij moet altijd lachen. Maar wat gaat er schuil achter dat guitige gelaat?"

Mark Rutte is een van de Zomergasten
Mark Rutte is een van de Zomergasten (Foto: BuzzE)