Toyota maakt reden verlies 24 uur van Le Mans bekend

Toyota heeft bekend gemaakt wat de technische reden was waardoor de #5 bolide in de slotminuten van de 24 uur van Le Mans tot stilstand kwam. Volgens een woordvoerder van het Japanse merk is een kapotte turbo de schuldige van de zware domper die Toyota afgelopen weekend te verduren kreeg.

"Auto #5 had een technisch defect op een connector in de luchtinlaat tussen de turbo en de intercooler, waardoor de turbo ermee op hield. Het team heeft geprobeerd om de instellingen van de turbo te veranderen om weer vermogen te krijgen en is er ook in geslaagd, waardoor de wagen alsnog de laatste ronde heeft voltooid," maakte de woordvoerder bekend. "Echter, het probleem was niet op tijd opgelost, waardoor de auto niet binnen de maximale zes minuten over de finish kwam."

De #5 Toyota ging in de tweede helft van de race aan de leiding, nadat de andere Toyota te maken kreeg met lichte problemen. Deze leiding hielden ze vast tot aan vijf minuten voor het einde, het moment dat de auto stil viel. Op dat moment had Toyota een minuut voorsprong op de winnende Porsche.