Noodweer bezorgt brandweer drukke nacht

Flinke regen- en onweersbuien zorgen in de nacht van woensdag op donderdag voor problemen in het westen van het land. Toen rond 02.00 uur het noodweer losbarstte, kreeg de brandweer al snel tientallen meldingen van wateroverlast en blikseminslagen, vooral op de Zuid-Hollandse eilanden en in de omgeving van Rotterdam en Den Haag.

Onder meer in Den Haag en Schiedam kwamen straten binnen enkele minuten blank te staan. Ook snelwegen waaronder de A12 en de A20 waren even slecht begaanbaar door de hevige regenval, waarschuwden weggebruikers via sociale media.

Op een aantal plaatsen sloeg de bliksem in. Bewoners van drie huizen in Pijnacker moesten hun huis uit nadat een zolder vlam had gevat. Het bleef bij materiële schade. Ook in Moerkapelle brak door blikseminslag een woningbrand uit en moesten de bewoners snel naar buiten.

Enkele hotelgasten in Brielle werden ruw uit hun slaap gehaald; ze moesten na een brandmelding het pand aan de Nobelstraat uit voorzorg verlaten en werden in de buurt opgevangen, terwijl de brandweer het hotel controleerde. Grote incidenten hebben zicht tot nog toe niet voorgedaan en er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.