EK: Uitslag Hongarije - Portugal

Een spectaculair duel tussen Hongarije en Portugal is in 3-3 geëindigd. Deze uitslag zorgde ervoor dat Portugal als één van de beste nummers drie doorgaat op het EK. Hongarije was al zeker van een plek in de achtste finale en werd met dit resultaat groepswinnaar.

Na een vrij mak begin was het  Hongarije dat fraai op voorsprong kwam. De geroutineerde Zoltan Gera kreeg een afgeslagen bal voor zijn voeten in de negentiende minuut. Waar er drie verdedigers voor hem stonden, was er geen een die echt doorzette, waardoor Gera de bal op zijn slof kon nemen. Hij scoorde vervolgens met een prachtige en zuivere dropkick de openingstreffer.

Het leek helemaal mis te gaan voor de Portugezen, die nog geen indruk hadden weten te maken tegen IJsland en Oostenrijk. Met een schuin oog werd er vanuit Lyon ook naar Parijs gekeken, alwaar IJsland en Oostenrijk tegen elkaar speelden. Afhankelijk van de tussenstanden konden twee of drie landen uit de groep zich plaatsen voor de achtste finales. Portugal leek lamgeslagen door de treffer van Gera, maar wist nog voor rust de rug te rechten. Op prachtig aangeven van Cristiano Ronaldo was het uiteindelijk Nani met een schuiver in de korte hoek: 1-1.

Dzsudzsak scoorde tweemaal via een van richting veranderd schot.

Na rust werd het een weergaloze strijd in Lyon. Via Balázs Dzsudzsák kwamen de Hongaren vlak na rust weer op voorsprong. De oud-PSV'er schoot raak vanuit een vrije trap die van richting werd veranderd: 2-1. Amper drie minuten tijd was het dan eindelijk tijd voor Cristiano Ronaldo. Met een weergaloze hakbal bracht de superster zijn land weer naast Hongarije. Het betekende tevens dat Ronaldo de eerste speler is die op vier EK's een doelpunt heeft gemaakt.

Ook Hongarije wist van geen opgeven, want vijf minuten na de jubileumtreffer van Ronaldo was het wederom raak. Weer was het Dzsudzsák vanuit een vrije trap, die ook weer van richting werd veranderd: 3-2. Na ruim een uur spelen was het weer tijd voor Ronaldo. Na een voorzet torende CR7 boven de Hongaarse defensie uit en dankzij zijnairtime kon hij de bal binnenkoppen: 3-3. Het was alweer de zestigste van Ronaldo namens Portugal.

Ronaldo scoorde de 2-2 met een fenomenale hakbal.

Daar bleef het bij in Lyon, waardoor beide landen naar de laatste zestien gaan. Ook IJsland is door naar de volgende ronde. Een overwinning tegen Oostenrijk (2-1) was voldoende en leverde de tweede plaats op. Daardoor gaat Portual als één van de beste nummers drie door.