CD Projekt RED: "Nintendo NX wordt fantastisch"

In een interview met Rocket Beans TV heeft een medewerker van CD Projekt RED aangegeven te beschikken over 'enkele details' van de nieuwe Nintendo, de NX. Medewerkers van de Poolse ontwikkelaar van de populaire Witcher-games zeggen dat de Nintendo NX 'fantastisch' gaat worden.

Fabian Mario Döehla, communicatiemanager bij CDPR, zegt in het interview dat ze erg uitkijken naar de release van de nieuwe Nintendo. "Als ontwikkelaar krijg je toegang tot allerlei nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hardware. Hierdoor weten we dingen over de Nintendo NX en we kunnen alvast zeggen dat we er erg naar uitkijken".

Bij het benoemen van de verschillen tussen Europese en Japanse ontwikkelaars ten aanzien van de Wii, zegt Döehla dat het in Europa wat langer duurde voordat de Wii op waarde werd geschat. "Maar wat je op dit moment al hoort van [andere] ontwikkelaars over de NX, is allemaal erg positief".

Wanneer de interviewer begint over vergelijkingen met bijvoorbeeld de nieuwe Xbox-console, zegt Döehla het volgende: "Ik denk dat krachtige hardware nooit meer een focus wordt voor Nintendo. Kan de Nintendo tippen aan de nieuwe Xbox? Laten we het realistisch bekijken: heeft Nintendo de middelen, samenwerkingen en faciliteiten om dit na te streven? *schudt hoofd*, en wat zou dan het doel zijn? Wie gaat er games voor ontwikkelen?"

Op de vraag wat voor console het dan wel wordt, zegt de Pool alleen: "het gaat spectaculair worden!".

Witcher-ontwikkelaar zeer enthousiast over Nintendo NX
Witcher-ontwikkelaar zeer enthousiast over Nintendo NX