Freek Vonk verlost van larven in been

Freek Vonk is maandag in het ziekenhuis in Amsterdam verlost van drie larven in zijn been. Tijdens de keizersnede, zoals Freek de bloederige ingreep omschrijft, kwamen 'Knabbel en Babbel' tevoorschijn. Freek plaatste daarna foto's van de operatie op zijn Facebookpagina.

"Gisteren ontdekte ik overigens nog een ander gek bultje op mijn scheenbeen, dat jeukte en kriebelde!", schrijft Freek. "Daar hebben we zojuist een derde made uit gedrukt, laten we die voor 't gemak even Schnabbel noemen. Deze kwam er trouwens wel vrij gemakkelijk uit en zat er waarschijnlijk nog niet zo lang als zijn broertjes, hij was ook een stuk kleiner." Freek heeft het drietal larven geconserveerd in een potje om in zijn woonkamer te tonen.

Vorige week maakte Freek bekend dat hij de levende souvenirs had meegenomen van zijn laatste reis naar Belize. Toen hij thuiskwam ontdekte hij twee 'ongewenste' gasten in zijn lichaam. Hij legde uit dat de maden afkomstig waren van de botfly (Dermatobia hominis) die eitjes op zijn linkerbeen had gelegd.

Freek Vonk verlost van larven in been
Freek Vonk verlost van larven in been (Foto: BuzzE)