Scholieren: docent snapt ICT niet

Middelbare scholieren zijn over het algemeen tevreden over hun school, het lesaanbod en de docenten. Maar de ICT-kennis van de leraren, daar kan nog wel het nodige aan verbeterd worden. Ruim een op de vijf leerlingen is niet tevreden over hoe de docenten met ICT omgaan, bijvoorbeeld omdat ze niet weten hoe een beamer werkt of hoe ze een YouTube-filmpje moeten starten.

Dat blijkt uit de vrijdag gepresenteerde LAKS-monitor van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Ruim 88.000 leerlingen hebben de enquête, die eens in de twee jaar wordt afgenomen, volledig ingevuld.

LAKS opende eind vorig jaar het meldpunt 'Help! Mijn docent is digibeet' omdat er veel klachten binnenkwamen over docenten die volgens de scholieren geen idee hadden hoe ze met het internet moesten omgaan. 21 procent is ontevreden hoe docenten met ICT omgaan, 27 procent is niet blij met de hoeveelheid ICT die gebruikt wordt en een kwart van de leerlingen is überhaupt niet te spreken over hoe de ICT op school werkt.

Het LAKS is bezig alle klachten te verzamelen en wil daarna scholen helpen en adviseren om beter om te gaan met de digitale wereld.

Scholieren: docent snapt ICT niet
Scholieren: docent snapt ICT niet (Foto: BuzzT)