Anthony Kiedis: nog niet klaar voor de dood

Anthony Kiedis zit naar eigen zeggen nog niet op de dood te wachten. De zanger kwakkelde de afgelopen tijd flink met zijn gezondheid. Door maagklachten en heftige griep moesten de Red Hot Chili Peppers een aantal concerten afzeggen.

"Ik heb geen moment aan de dood gedacht. Ik ben er nog lang niet klaar voor", zegt Kiedis vrijdag in het AD. "Gewond raken, opkrabbelen en weer doorgaan hoort bij het bestaan van onze band. Ik ben ervan overtuigd dat ik er uiteindelijk sterker uitkom."

De leadzanger van de bekende rockband kampte lange tijd met een drugsverslaving. Half mei werd Kiedis met extreme maagklachten opgenomen in het ziekenhuis. Fans en zijn mede-bandleden waren geschokt en vreesden voor zijn leven, maar de zanger zelf bleef nuchter. Hij heeft nog genoeg te doen in het leven. "Ik ben vader, ik moet nog minstens veertig jaar voor hem zorgen. En daarbij heb ik ook nog 'some rocking' te doen", aldus de artiest in de krant.

Vrijdag wordt het nieuwe album van de Red Hot Chili Peppers genaamd The Getaway gelanceerd. Kiedis heeft vertrouwen in de plaat: "We klinken in elk geval urgent en gretig."

Anthony Kiedis: nog niet klaar voor de dood
Anthony Kiedis: nog niet klaar voor de dood (Foto: BuzzE)