EK: Uitslag Engeland - Wales

Engeland mag zich ook bij de ploegen voegen die punten pakt in de laatste seconden. De Engelsen hadden een lastige wedstrijd, maar wonnen uiteindelijk nipt met 2-1. Engeland kon er eigenlijk nauwelijks door komen, maar via twee frommelgoals kon Engeland toch nog met 3 punten naar huis in de laatste minuut.

Beide ploegen lieten er geen gras over groeien en werden al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk. Wales via een voorzet, die net niet goed ingekopt kon worden en even later de Engelsen, waar Lallana na een goede rush Sterling kon aanspelen, die echter hoog over schoot. Na het felle begin werd de wedstrijd wat minder interessant. Engeland kreeg na een kwart wedstrijd een goede kopkans via Gary Cahill, die vermoedelijk wel buitenspel stond bij een vrije trap. Even later ontsnapte Wales aan een strafschop toen Davies op zijn eigen hand kopte. Ook een kopbal van Smalling behoorde tot de wapenfeiten van de Engelsen. Hij kopte net naast.

Ondanks alle wapenfeiten van Engeland was het Wales dat op voorsprong kwam. Een vrije trap van 30 meter was uiteraard de prooi voor Gareth Bale. Bale schoot en Joe Hart kon niet keren. De Engelse doelman zag er niet goed uit. Zo stond Wales, eigenlijk geheel tegen de verhouding in, op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft moest het roer om bij Engeland. Jamie Vardy kwam erin en had slechts tien minuten nodig om het tij te keren. Na een voorzet werd de bal verlengd en stond Vardy ineens helemaal vrij voor de goal. Het leeuk op buitenspel, maar het was de Welshe verdediger Williams die de bal in de voeten van Vardy kopte. Zo stond het dan toch weer gelijk.

Na de 1-1 kreeg Engeland meerdere kansen en het duurde even voordat Wales er weer bovenop was. Toch kon Engeland niet echt gevaarlijk worden. Wales deed ook weinig meer en zo leek de wedstrijd af te stevenen op een 1-1. In de laatste minuut, echter, kon Engeland er frommelig nog 1 keer door komen. Daniël Sturridge was de man die de trekker over mocht halen. Hij bracht Engeland in blessuretijd toch nog de overwinning.