Gymnaste in kritieke toestand na 'val' van balkon

Ritmisch gymnaste Tsvetelina Stoyanova ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. De 21-jarige zou dinsdag van een balkon op de zesde verdieping van een hotel zijn gevallen. Volgens de Bulgaarse politie en justitie lijkt de kans vrij groot dat het gaat om een zelfmoordpoging. 

Stoyanova is geen kleine naam in de ritmische gymnastiek. In 2014 maakte ze deel uit van het Bulgaarse team dat in Izmir de wereldtitel in de allround groepsoefening won. De ploeg pakte op datzelfde WK zilver in de oefening met 'drie ballen en twee linten'. Vorig jaar was er in Stuttgart allroundzilver en brons op de groepsoefening met 'zes knotsen en twee hoepels'. 

De Bulgaarse autoriteiten gaan er overigens nog niet helemaal van uit dat het om een zelfmoordpoging gaat. Zo was de railing van het balkon erg laag en zou een ongeluk op de loer gelegen hebben. Een getuige zou hebben gezegd dat Stoyanova er de avond voor de val verdrietig bij liep en dat ze niet met de rest van het team zou vertrekken naar Israël, waar later deze maand het EK gehouden wordt. Neshka Robeva, de coach van het team, zegt dat Stoyanova er zelf voor gekozen had om niet naar het EK af te reizen. 

Stoyanova, derde van links, in actie tijdens het WK van vorig jaar (Foto: Getty)