Nintendo onthult Legend of Zelda: Breath of the Wild

Na jaren speculeren is het dan eindelijk zover: Nintendo onthult officieel de naam van de nieuwe Zelda-game, namelijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Tijdens E3 wordt de game uitgebreid besproken door Nintendo en de officiële gametrailer is inmiddels een feit, bekijk hem hieronder.

Update: De game laat bepaalde tradities uit de serie achter zich. Zo kom je niet langer overal kleinere vijanden tegen, omdat vele nu in groepen leven. Link kan torens en reusachtige bouwwerken beklimmen om de omgeving te observeren. Hij kan zelfs bergen beklimmen. Van iedere berg die je kunt zien, kun je de top bereiken. Link kan naar lager gelegen gebieden zweven of zijn schild als slee gebruiken om van een berghelling af te zoeven. De legendarische held zal door velden, bossen en berggebieden moeten trekken.

De wereld die Link verkent, is erg dynamisch en de speler moet zich aanpassen aan wisselende omstandigheden. Veranderingen van het weer en de temperatuur kunnen de omgeving beïnvloeden, zodat Link verschillende vaardigheden moet gebruiken om te overleven. Een plotselinge stortbui kan een laaiend kampvuur doven en Links metalen wapens kunnen de bliksem aantrekken wanneer het onweert. Spelers moeten misschien op zoek gaan naar warme kleren of juist naar kledingstukken waarmee ze de hitte in de woestijn kunnen trotseren.

In de game kom je meer dan honderd tempels tegen, die spelers kunnen verkennen wanneer ze zelf willen. In deze tempels moeten spelers valstrikken omzeilen en puzzels oplossen. Er zijn ook bijzondere voorwerpen en andere beloningen te vinden, die de spelers tijdens hun tocht kunnen gebruiken. De puzzels in de game kunnen vaak op verschillende manieren worden opgelost. Bovendien stuit je overal op geheimen. Het ontdekken en verkennen leveren een belangrijke bijdrage aan het spelplezier in deze game.

"Betreed een wereld van verkenning, ontdekking en avontuur in The Legend of Zelda: Breath of the Wild, een baanbrekend nieuw deel binnen de geliefde serie. Reis door velden, bossen en over bergtoppen om erachter te komen wat er van het geruïneerde koninkrijk Hyrule is geworden in deze adembenemende open-air adventure", aldus Nintendo. Een releasedatum voor deze zeer langverwachte Nintendo-exclusive is tot dusver nog onbekend. De game komt naar Wii U en Nintendo NX.