EK: Uitslag Duitsland - Oekraïne

Wereldkampioen Duitsland is het Europees kampioenschap voetbal begonnen met een overwinning. In Lille werd Oekraïne met 2-0 verslagen.

In de eerste helft speelden beide ploegen op de aanval en dit resulteerde dan ook in veel kansen. Uiteindelijk kwamen de Duitsers in de 19e minuut op voorsprong door een rake kopbal van Mustafi. De Oekraïners gingen op jacht naar de gelijkmaker en waren er dichtbij toen via Boateng de bal over de doellijn dreigde te gaan, maar de Duitse verdediger kon nog net op tijd zelf de bal weer van de lijn halen.

Na rust was er een ander spelbeeld, Duitsland was de baas op het veld en gaf niks weg. Kroos was dichtbij de 2-0, maar zijn schot belandde op de lat. Oekraïne was af en toe nog dicht bij de gelijkmaker, Neuer redde knap op een vrije trap van Rakytskyj, maar het echte geloof leek te ontbreken.

Het ging nog bijna mis voor de Duitsers toen Mustafi na een misverstand met Neuer bijna in eigen doel kopte, maar het liep voor de wereldkampioen nog net goed af. In de blessuretijd scoorde invaller Schweinsteiger uit een counter de 2-0 en was de wedstrijd beslist.

Duitsland

2 - 0

Oekraïne

19' Mustafi
 90+2' Schweinsteiger

Gele kaart: , Konopljanka, (Oekraïne)

Stadion:  Grand Stade Lille Métropole , Lille
Toeschouwers: 43.035
Arbiter: Atkinson (Eng)