Liveblog: EA Play

23:06: Recap: Mass Effect Andromeda, FIFA 17, Madden 17, Battlfield 1, Fe, Titanfall 2 en heel veel Star Wars waar nog niet veel over gezegd mag worden.

23:05: Dit was het, de mensen die daar zijn kunnen spelen, wij mogen de multiplayerstreams bekijken.

23:04: Een trailer met tanks, treinen, paarden, alles.

23:03: En weer de trailer, maar dit keer in zijn geheel. Stil, mooi.

23:02: Er komt een open beta deze zomer.

23:00: vernietiging is belangrijk in Battlefield 1. Weerseffecten zijn er ook, waardoor je je speelstijl moet aanpassen. En natuurlijk zijn er vaar-, voer- en vliegtuigen.

Battlefield 1

22:59: de community, met toevallig erg bekende mensen, mogen de multiplayer spelen. Dat vertelt The Angry Gamer, die niet zo boos doet.

.

22:58: De complete trailer komt zo, ze moeten nog even babbelen.

Battlefield 1

22:57: ze laten een ingame trailer zien. En ja, die ziet er fantastisch mooi uit. Dat wordt sparen voor een nieuwe videokaart

22:56: Tijd voor Battlefield 1.

Battlefield 1

22:55: Vicseral is bezig om een verhalende game te brengen met Jade Raymond en ex-The Last of Us vertelster.

Star Wars

22:55: Als je van Star Wars houdt. Er komt heel veel Star Wars. Heel veel. 

Star Wars

22:54: Respawn doet ook mee met motion capturing.

Star Wars

22:53 Battlefront 2 krijgt meer gebieden, planeten en meer alles. Dat werd tijd.

Star Wars

22:52 Visceral is bezig met een SW game voor 2018.

22:52: volgend jaar Battlefront 2, met content van de huidige films

Star Wars

22:51 Bestaande game Galaxy of Heroes, Old Republic en Battlefront krijgen extra content.

22:50. Star wars time! Er zijn meerdere games in ontwikkeling.

22:49: De trailer start, waarin we onderstaand wezen zien springen op bomen, op een vogel en achterna gezeten wordt door een Silencer. Het ziet er artistiek uit.

Fe

22:48: De Silencers vergiftigen onder tussen het bos

Fe

22:47: een zenuwappige ontwikkelaar staat op het podium Fe toe te lichten. Je wordt wakker in een bos, en je weet niets. Het spel heeft geen woorden, je interacteert met beesten. Liedjes leren is belangrijk om het bos verder te verkennen.

Fe

22:46: Fe, van Zoink is de eerste ontwikkelaar die onder dit label valt.

22:44: Unravel krijgt wat aandacht. EA wil met meer kleinere ontwikkelaars werken om zulke games uit te geven. Ze noemen hun idee EA Originals. Kleinere games naar de spelers brengen, kleine developers helpen door ze te begeleiden en ze te helpen met budget. Al het geld dat ze verdienen gaat terug naar de ontwikkelaars.

EA originals

22:43: EA laat de vier gezichten van FIF 17 zien (James Rodriguez van Real Madrid C.F., Anthony Martial van Manchester United, Eden Hazard van Chelsea FC en Marco Reus van Borrusia Dortmund) in een trailer zien, die vertellen waarom voetbal zo belangrijk is.

22:41. Aaron McHardy, de producer komt op. FIFA 17 bevat slimmere AI, meer gameplay, en meer. Alles kun je straks lezen in onze preview. 

Aaron McHardy

22:40 Weer wat wereldnieuws: zijn zoon speelt FIFA. EN Mourinho beheert het Ultimate Team-budget.

22:39: Gaat hij net zo veel praten als Pele? 

Mourinho

22:37: Peter Moore vertelt dat de drie beste Premier League managers ook in FIFA 17 zitten. En natuurlijk komt nummer vier het podium op. Grappig man. Mourinho.

22:34: Peter gaat FIFA 17 uitlichten. De Alex Hunter uit The Journey komt op het podium om zijn verhaal uit te lichten. Hij wil voetbalpro worden. Schokkend. En dan de trailer.

Alex Hunter

EA FIFA 17

22:32 In verschillende games komen speciale uitdagingen, EA Give genoemd, die goede doelen zullen sponsoren. Als speler krijg je ook ingame goodies.

EA Give

22:30 Andrew komt weer op en zegt dat er nog meer games aan komen, maar dat al uitgebrachte games ook content-updates blijven krijgen. Zoals Battlefront. EA Access zal veel grote games deze week gratis aanbieden, zodat je ze kunt uitproberen.

EA Access

22:27 Mass Effect Andromeda zal ook met Frostbyte gemaakt worden. Ze laten nu een trailer zien met developers die tekenen, programmeren en af en toe wat ingame beelden.

Mass Effect: Andromeda

Mass Effect Andromeda

22:26: Aaryn Flynn komt op, dus Mass Effect.

Aarynn Flynn

22:26 Er zijn vijf Major events aangekondigd voor Madden, maar er komen er meer, en ook meer voor andere games.

22:24 Mocht je die competitie willen volgen dan komen die aankomende week op Twitch, Youtube en meer.

22:23 Twee bekende eSporters van Madden worden in een video voorgesteld. De acht beste spelers van het toernooi dat nu aan de gang is staan op het podium.

Madden

22:20 Madden zal ook weer flink aan eSports gaan. Er komen nu online competities, met Challenger events om eigen toernooien te houden. In Premier events is EA een partner en helpt mee, bij EA Major zijn de competities van EA zelf, met prijzengeld en dergelijke. Dit zal in alle grote EA-eSport-games zo zijn.

22:18: En door. We zien nu Madden 17 in een korte trailer

22:17: De singleplayertrailer die vanochtend al uitgelekt is wordt nu getoond. Titanfall 2 kent zes nieuwe Titans (elk met een eigen speciale vaardigheid)

22:16 Er zal een tech-demo te spelen zijn voordat het spel uitkomt. 

22:15 Wallclimbs en wallruns confirmed. Zo lijkt het tenminste nog op Call of Duty

Titanfall 2

22:13 Vince Zampella komt op om te gaan vertellen over Titanfall 2 en vooral de multiplayer. *start trailer

22:12 De multiplayer van Battlefield 1 zal over een uur in een livestream te zien zijn.

22:11 Peter Moore is in Londen, met ook tig demo-pods om de fans ter plekke straks de kans te geven games te spelen

Peter Moore

22:09: Andrew Wilson vertelt ons dat ze zestig minuten zelfs nog te kort vinden, dus ze gaan ons maar een snellle blik in hun gameskeuken geven.

Start

22:08: ja hoor, we zijn live.

22:03: Zoals gewoonlijk start een persconferentie niet op tijd. We zijn verrast.

Origineel bericht
EA Play en starten wij ons jaarlijkse (pre)E3-liveblog. Uitgever Electronic Arts gaat aan de vooravond voor E3 haar eigen evenement houden in Los Angeles en Londen.

De evenementen van EA Play LA gaan live van start vanuit The Novo in L.A. en EA Play Londen vanuit het Eventim Apollo in Hammersmith. CEO Andrew Wilson zal het evenement presenteren in LA en Chief Competition Officer, Peter Moore neemt die taak voor zijn rekening in Londen. In de persconferentie worden enkele van de langverwachte releases van EA voor later dit jaar gepresenteerd, alsmede een aantal verrassingen voor de langere termijn. Fans overal ter wereld kunnen meekijken naar de livestream van de persconferentie om 22:00 CEST op http://www.ea.com/play2016.

Wij gaan nog even wat blikjes Mountain Dew en zakken Doritos inslaan, zodat we voorzien zijn tijdens het bloggen.