Twente in voorbereiding op faillissement

FC Twente houdt er ernstig rekening mee dat het faillissement moet aanvragen als de beroepscommissie van de KNVB de degradatie naar de Jupiler League in stand houdt.

Vrijdagavond en zaterdagmorgen was er een overleg in de Grolsch Veste, met onder meer een delegatie van de gemeente Enschede. Ook hebben de eerste schuldeisers zich meteen gemeld na het vonnis van de rechter. Investeringsmaatschappij Doyen en een Engelse club geldschieters eisen vele miljoenen per direct terug.

"Het bestuur heeft met een registeraccountant alle scenario's doorgerekend. Daaruit blijkt in alle variaties dat er een tekort van tientallen miljoenen ontstaat als de club degradeert. Er rest dan niets anders dan zelf het faillissement aan te vragen", vertelde woordvoerder Marcel Wendrich tegen TC/Tubantia.

De kortgedingrechter deed vrijdagmiddag uitspraak in de procedure. De rechter wees de vordering van FC Twente af en daardoor blijft het besluit van de licentiecommissie om FC Twente verplicht te laten degraderen naar de Jupiler League in stand. Officieel is de degradatie nog niet.