Gibson maakt sequel Passion of the Christ

Mel Gibson werkt aan een vervolg op zijn film The Passion of the Christ uit 2004. De film zal gaan over de wederopstanding van Jezus Christus.

Scriptschrijver Randall Wallace heeft de plannen donderdag bevestigd aan The Hollywood Reporter. Er gaan al jaren geruchten over een vervolg op de film. Vorige maand voerde Gibson die toen hij bij een screening op een universiteit liet weten interesse te hebben in een tweede Passion. Hij vertelde daarbij niets over de concrete plannen. Zijn scriptschrijver gaf donderdag aan dat de grote vraag uit de christelijke gemeenschap een belangrijke factor was in het besluit een sequel te maken.

The Passion of the Christ kreeg in 2004 naast veel lof over de filmische aspecten van de productie, ook de nodige kritiek. Die ging vooral over het expliciete geweld in de film. Ook werd Gibson beschuldigd van antisemitisme. De Braveheart-acteur financierde de film zelf. De productie kostte 30 miljoen dollar, de film leverde wereldwijd 612 miljoen dollar op. Het is daarmee de meest winstgevende film die niet door een grote studio is uitgebracht ooit.

Gibson maakt sequel Passion Of The Christ
Gibson maakt sequel Passion Of The Christ (Foto: BuzzE)