Jan Keizer ernstig bedreigd om cover

Jan Keizer is met de dood bedreigd door fans van de Duitse band Kasalla. De Volendammer heeft namelijk met muziekgroep Ancora een liedje van de band gecoverd en dat zit de Duitsers behoorlijk dwars.

"Dat gaat echt tot gaskamers aan toe", zegt Keizer over de bedreigingen tegen Shownieuws. "Het zijn merendeel fans van hun die dit soort dingen roepen. Ik vind dat zo laag bij de grond, op dat niveau wil ik me echt niet verplaatsen."

Bastian Campmann van Kasalla legt uit waarom hij niet blij is met de versie van Jan en zijn band. "Wij vinden het gewoon erg jammer als een nummer, waar we hard aan hebben gewerkt, zo maar een-op-een gekopieerd mag worden en dan uitgebracht kan worden. Zonder dat wij daarvoor toestemming hebben gegeven. Dat vinden wij gewoon een slechte zaak."

Jan verdedigt zichzelf door te zeggen dat de Nederlandse wet covers toestaat. Bovendien gaan de opbrengsten van het nummer naar Kasalla, maar daar hebben de Duitsers geen boodschap aan. "Het gaat niet om het geld, maar het gaat om het gevoel. Het is alsof ik in je huis inbreek en dan je lievelingsschilderij steel dat je dochter gemaakt heeft en dan vijf euro achterlaten en zeggen: 'Ik heb je toch geld gegeven, wat is het probleem?' Onze nummers zijn onze kinderen en daarom vinden we het jammer.''

Jan Keizer ernstig bedreigd om cover
Jan Keizer ernstig bedreigd om cover (Foto: BuzzE)