Haïti geen partij voor Brazilië op Copa América

Nadat Brazilië in de eerste groepswedstrijd nog teleurstelde tegen Ecuador, hield de ploeg geen spaan heel van Haïti. Na de 0-0 tegen Ecuador was er behoorlijk wat kritiek op bondscoach Dunga en zijn ploeg. De keuzeheer beloofde dat de Seleção het beter zou doen en dat gebeurde. In een galavoorstelling werd Haïti ruim aan de kant gezet.

De start was uitstekend, toen Philippe Coutinho met een daverend schot voor de 1-0 zorgde na een klein kwartier. Vervolgens maakte de Liverpool-ster ook de tweede, door een aanval over rechts af te ronden. Nog voor rust lag ook de derde goal in het net, toen Renato Augusto een voorzet van Dani Alves keurig in de kruising kopte.

Na de pauze ging Brazilië vrolijk verder. Na balverlies bij Haïti rondde Gabriel een aanval zorgvuldig af. Invaller Lucas Lima tekende vervolgens met een kopbal voor de 5-0, maar vervolgens deden de Haïtianen wat terug. James Marcelin was er snel bij om een rebound in te schieten en hij tekende voor de allereerste goal van het land op een Copa América.

Renato Augusto maakte er vier minuten voor tijd na een onderschepping nog koeltjes 6-1 van, waarne het slotakkoord voor Coutinho was met zijn derde treffer van de avond. Andermaal was doelman Placide kansloos op een geweldig schot van de spelverdeler. Brazilië moet tegen Peru echter nog wel winnen om zeker te zijn van de kwartfinale.