Bazoer over reserverol bij Ajax: "Heel zuur"

Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer heeft nog steeds moeite met het slot van de Eredivisie van afgelopen seizoen. Hij raakte daarin zijn basisplaats kwijt.

Bazoer kende een uitstekend seizoen bij Ajax, maar viel op het laatst buiten de basis. In die periode koos Frank de Boer voor Thulani Serero op zijn positie. Ook in het echec van Doetinchem, waar Ajax de landstitel aan PSV verspeelde tegen De Graafschap, kon Bazoer geen rol spelen.

De 19-jarige middenvelder baalt van de keuze van De Boer. "Hij stelde me niet op en liet me niet invallen", zegt Bazoer in gesprek met De Telegraaf. "Ik had een groot aandeel gehad in de koppositie en dan is een reserverol in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen heel zuur, omdat ik werd afgerekend op twee mindere duels."

Maar Bazoer is de voormalig Ajax-trainer wel dankbaar voor het feit dat hij onder hem mocht debuteren en al vrij snel veel vertrouwen van hem kreeg. "Dat moet je niet vergeten. Maar het zou mooi zijn geweest als ik in het eerste jaar, waarin ik heel veel speelde, ook kampioen was geworden. Ik wil komend seizoen zo graag in de Champions League spelen."