Slash helpt Canadese rockers vooruit

Gitarist Slash is een grote fan van de rockband Monster Truck en daar zijn de bandleden trots op. Dat zeggen ze tegen FaceCulture. Dat sprak met de Canadese band vanwege hun optreden zondag op FortaRock in Nijmegen.

"Slash is een sexy naam", zegt gitarist Jeremy Widerman. "Als hij iets over ons zegt, ziet dat er goed uit in de media." Widerman is blij met de lovende woorden van de grote man van Guns 'n Roses, maar als het om praktische zaken gaat, heeft Monster Truck toch het meest te danken aan de crewleden van grote bands. "Ze hielpen ons vaak als we liepen te klungelen met onze apparatuur", zegt Widerman. "Daarnaast tipten zij ons bij andere bands waar ze mee werken, wat weer nieuwe tournees opleverde. Het zijn de grote anonieme helden van de muziekindustrie."

Het Canadese Monster Truck brak dit jaar door met het album Sittin' Heavy en maakt internationaal naam door tournees met ZZ Top, Alice In Chains en Slash. Van het spelen met die beroemde bands heeft Monster Truck veel geleerd. "Niet doordat ze ons tips geven maar simpelweg door avond aan avond een wereldshow te spelen", legt Widerman uit. "Wij zien de impact daarvan en proberen het goede voorbeeld te volgen. Het zijn geoliede machines, ook wat logistieke en technische dingen op het podium betreft. Daar steek je veel van op."

Slash helpt Canadese rockers vooruit
Slash helpt Canadese rockers vooruit (Foto: BuzzE)