Ook Van Garderen trekt zich van Spelen terug vanwege zika

Ook wielrenner Tejay van Garderen heeft besloten om zich niet beschikbaar te stellen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Net als de nodige andere sporters gaf de Amerikaan het zikavirus als reden op. 

"Als mijn vrouw Jessica niet zwanger was zou ik, mits ik werd geselecteerd, wel gaan. Ze is echter wel zwanger. Als we het net zouden gaan proberen zou ik zeggen dat we daar ook na de Spelen wel mee konden beginnen, maar nu ze al een baby in haar buik heeft wil ik dat risico niet nemen", aldus Van Garderen. Het zikavirus is gevaarlijk voor ongeboren kinderen, die bij besmetting van hun moeder een verhoogde kans hebben om geboren te worden met microcefalie.

"Mensen zullen hier ongetwijfeld hun eigen mening over hebben en ze moeten vooral denken wat ze denken. Het is echter een feit dat ik het mijzelf nooit zou vergeven als ik in Rio het zikavirus op zou lopen en het op een of andere manier bij ons kind terechtkomt. Deze beslissing stelt mij veel meer op mijn gemak dan wanneer ik zou proberen om toch naar de Spelen te gaan", legt de nummer vijf van de Tour de France van 2012 en 2014 uit.