Shaun het Schaap in Super Mario Maker

Nintendo kondigt vandaag een nieuwe samenwerking aan met studio Aardman en verwelkomt Shaun het Schaap in de game Super Mario Maker voor Wii U.

De actie vindt plaats in het gloednieuwe, officiële level genaamd Shaun en de melige mollen, dat is gebaseerd op Shauns thuis, Mossy Bottom Farm. Aardman heeft nauw samengewerkt met Nintendo om Shaun’s Mossy Bottom Farm naar Mushroom Kingdom te brengen. Hier krijgt Mario te maken met ondeugende Monty Moles, krankzinnige constructies en grappige geheimen. Het voltooien van dit level wordt beloond met een Shaun het Schaap-kostuum waarmee Mario in de vacht van Shaun kan kruipen.

Het kostuum geeft hem van kop tot staart het wollige uiterlijk van Shaun het Schaap. Mario kan echter ook een pose aannemen waarin hij zijn ware identiteit prijsgeeft door het tonen van zijn beroemde blauwe overall, rode pet, bruine schoenen en witte handschoenen.

Super Mario Maker is al uit op Wii U. Dit nieuwe officiële level van Shaun het Schaap, dat spelers beloont met het Shaun-kostuum, komt wereldwijd beschikbaar in de middag van vrijdag 3 juni. Spelers moeten eerst kiezen voor “levelwereld”, dan voor “officiële levels” en tenslotte het Shaun-level, om het meteen te kunnen spelen.