Topturner Leyva wéér gebeten door honden, honden afgemaakt

Het zit de Amerikaanse topturner Danell Leyva niet mee. De grote favoriet van Hans van Zetten, Nederland's beste sportcommentator, is voor de tweede keer in vier jaar tijd flink toegetakeld door hondenbeten. 

De 24-jarige Leyva trainde woensdag voorafgaand aan de eerste van twee olympische selectiewedstrijden met het nodige verband om zijn been. Wat bleek? De oud-wereldkampioen op de brug is opnieuw door twee honden gebeten terwijl hij de vechtende beesten uit elkaar probeerde te halen. 

Dat deed denken aan 2012, toen hem iets dergelijks ook al overkwam. Destijds had hij maar liefst tachtig hechtingen rondom zijn oor nodig nadat een bulldog van zijn familie hem beet. Ook daar probeerde Leyva een gevecht tussen de beesten te stoppen.

In 2012 won hij een week later overigens een nationale wedstrijd, waarna hij in de zomer olympisch allroundbrons won. Wat dat betreft zijn de voortekenen voor Rio de Janeiro dus goed.. 

Update 09.30 uur

Leyva heeft voorafgaand aan de selectiewedstrijd tijdens een persconferentie meer duidelijkheid gegeven over het incident. "Ik werd wakker van een schreeuw van mijn moeder en zag dat Pirata en Hercules, de twee mannelijke bulldogs, aan het vechten waren - het vrouwtje, Jane, deed niet mee. Ik wilde hem wegtrekken, maar Pirata greep mijn been en beet mijn handen toen ik zijn bek open wilde wrikken. Vervolgens beet hij hetzelfde been nog een keer."

Volgens de turner hebben de honden al gauw een uur gevochten voor Animal Control op kwam dagen. Leyva was op dat moment al op weg naar het ziekenhuis om een 'grote, diepe wond' te laten verzorgen. Volgens hem hebben de honden niet lang meer geleefd. "Een van de honden was al zo goed als dood...ik denk dat hij nog kon lopen vanwege de adrenaline, maar ik weet zeker dat ze hem een spuitje hebben gegeven. De andere was nog heel aggressief dus hebben ze hem waarschijnlijk ook gelijk een spuit gegeven."

Pirata is de hond die Leyva in 2012 al in zijn gezicht beet. Dat gaat dus in elk geval niet nog een keer herhaald worden..