Uitslag Polen - Nederland

Het Nederlands elftal heeft het oefenduel met Polen tot een goed einde weten te brengen. De mannen van bondscoach Danny Blind wonnen van de EK-ganger met 1-2, door goals van Janssen en Wijnaldum.

Bondscoach Danny Blind had drie wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het duel met Ierland van afgelopen vrijdag. Steven Berghuis, Kenny Tete en Marco van Ginkel begonnen bij Oranje in de basis.

Bij Polen stond Robert Lewandowski aan de aftrap en vormde samen met Ajax-aanvaller Arek Milik de aanval. Het eerste gevaar was ook van de Ajacied, toen hij na tien minuten de bal in de zestien voor zijn voeten kreeg en direct op doel schoot. Zijn puntertje belandde echter op de onderkant van de lat.

Oranje was hierna heel even de draad kwijt, maar vervolgens werd de ploeg van Blind steeds gevaarlijker. Eerst schoot Vincent Janssen vanuit een moeilijke hoek net naast, maar na 33 minuten was het wel raak. Na een goede voorzet van Berghuis was het Janssen die raak kopte. Een keurige goal van Oranje, dat met name via de counter tot kansen kwam.

Na rust bleef Jetro Willems in de kleedkamer achter en voor hem kwam Patrick van Aanholt in de ploeg. Polen begon sterker aan de tweede helft en kwam na een uur spelen verdiend op 1-1. Artur Jędrzejczyk kopte een hoekschop van Milik hard in, nadat Van Ginkel zich in de lucht liet aftroeven. Vervolgens was Oranje het een beetje kwijt, maar hield het wel stand.

Oranje nam het initiatief weer wat terug en dat had zeker te maken met de invalbeurt van Kevin Strootman. De passes kwamen weer aan en de aanvallen werden weer gevaarlijk. Een kwartier voor tijd leverde dat ook de winnende goal op, toen Georginio Wijnaldum zich goed vrij draaide in de zestien en onberispelijk in de kruising schoot.

Ondanks enkele hachelijke momenten sleepte Oranje de voorsprong over de streep en kan de ploeg terugkijken op een prima oefenduel.

Wijnaldum bezorgt Oranje oefenzege (Pro Shots/Stanley Gontha)

Polen

1 - 2

Nederland

60' Jedrzejczyk    33' Janssen