Fallout 4-mods komen 31 mei naar Xbox One

Gisteravond werden meer details bekendgemaakt over de mod-support voor Fallout 4 op Xbox One. De mods zijn vanaf aanstaande dinsdag 31 mei te downloaden, maar dat is niet zonder haken en ogen.

Zo kun je in totaal slechts 2 GB aan mods gedownload hebben, zelfs wanneer deze niet geactiveerd zijn. Wil je nieuwe mods downloaden, zul je dus eerst oude mods moeten verwijderen. In de toekomst overweegt Bethesda om deze limiet te verhogen, maar ze spelen het nu eerst ongetwijfeld op safe.

Mods die beschikbaar zullen zijn voor Xbox One kun je hier vinden. Op het moment van schrijven zijn dat er 701. Deze kun je downloaden via het hoofdmenu, waar de optie 'mods' wordt toegevoegd. Wanneer je een mod installeert, wordt er een nieuwe save file aangemaakt. Mocht er iets fout gaan met de mod, heb je in ieder geval je oude save file nog. Uiteraard is het niet mogelijk om achievements te verdienen wanneer je mods gebruikt en kun je geen mods gebruiken die plaatsvinden in DLC-gebieden zonder de betreffende DLC te hebben.

De gehele presentatie van gisteravond kun je hieronder terugkijken.