Tom Cruise kreeg in geheim astronauttraining

Tom Cruise heeft begin deze eeuw in het diepste geheim spacetraining gekregen op de basis van NASA. Volgens The Sun hoopte de acteur destijds zelfs mee te kunnen op een missie van de Columbia Space Shuttle. Dat ruimteveer explodeerde in 2003 tijdens een landing, waarbij de zeven bemanningsleden het leven lieten.

Tom kwam met NASA in aanraking toen hij in 2002 de voice-over insprak van de IMAX-film Space Station 3D. Volgens regisseur Toni Myers wilde de acteur niets liever dan zelf astronaut worden. "Hij was heel enthousiast over de film, maar de deal was dat hij ook in de spaceshuttle wilde vliegen", zo beweert de regisseur in de Britse krant. "Hij maakte daar goede kans op maar toen gebeurde het ongeluk en hield het op."

De inmiddels 53-jarige acteur zou destijds een introductietraining hebben gevolgd, waarin hij onder meer leerde hoe je in een astronautenpak loopt. Hij heeft sindsdien interesse getoond in de eerste commerciële ruimtevlucht. Vanwege zijn geloof is hij rotsvast overtuigd van het bestaan van buitenaards leven.

Tom Cruise kreeg in geheim astronauttraining
Tom Cruise kreeg in geheim astronauttraining (Foto: BuzzE)