Strootman: "Ik twijfelde of ik ooit nog mijn niveau zou halen"

Kevin Strootman is na een jarenlange afwezigheid weer terug bij het Nederlands elftal. De middenvelder is weer volledig fit. "Ik twijfelde of ik ooit nog mijn niveau zou halen."

In twee jaar tijd moest de 26-jarige Strootman drie keer geopereerd worden aan zijn knie. "Natuurlijk heb ik moeilijke momenten gehad. Vooral vlak voor mijn laatste operatie, vorig jaar", zegt de middenvelder van AS Roma in gesprek met Voetbal International.

"Ik had er alles aangedaan om weer fit te worden", vervolgt de 25-voudig international. "Alles, maar ik kon die laatste twintig procent er maar niet bij krijgen. Dat was vorig jaar. Op die momenten twijfelde ik of ik ooit nog mijn niveau zou halen. Of in het laatste traject van mijn terugkeer, bij trainingen met de beloften van AS Roma. Als het dan niet lekker liep, en ik niet kon uitblinken, vrat het echt aan me."

Strootman heeft zijn rentree bij AS Roma inmiddels gemaakt en hoopt op speelminuten tegen Ierland, Polen en/of Oostenrijk. "Mijn knie voelt goed, de angst is weg. Ik doe alle extra oefeningen om de knie zo sterk mogelijk te maken. Ik heb nou eenmaal een verhoogd risico, maar door mijn lichaam optimaal te preparen wil ik die kans zo klein mogelijk houden."