Bertens verslaat mondiale nummer drie op Roland Garros

Tennisster Kiki Bertens heeft op Roland Garros de nummer drie van de wereld, Angélique Kerber, weten te verslaan met 6-2, 3-6 en 6-3 en heeft zich hiermee geplaatst voor de tweede ronde van de Franse Open kampioenschappen. Kerber won eerder dit jaar nog de Australian Open.

Bertens ging goed van start in de eerste set en wist Kerber twee keer te breken, waardoor ze uitliep naar een 5-2 voorsprong. In de tweede set werd het even lastig en ging Bertens wat meer fouten maken. Uiteindelijk wist Kerber Bertens te breken en ging de set naar de Duitse. 

In de derde set kwam Bertens 3-0 voor, waarna Kerber vanwege haar schouder een behandeling onderging. In eerste instantie moest Bertens na deze onderbreking weer even in het spel komen, maar wist zich toch naar 4-1 te knokken. In de laatste game werd het nog even spannend en had Kerber een breekpunt, maar Bertens wist dit om te zetten in de winst van de wedstrijd. 

Bertens moet in de volgende ronde tegen de winnares van de wedstrijd tussen Alizé Lim uit Frankrijk en de Italiaanse Camila Giorgi.

Kiki Bertens bereikt tweede ronde in Parijs
Kiki Bertens bereikt tweede ronde in Parijs