Uitslag FC Utrecht - Heracles Almelo

FC Utrecht nam het vanmiddag op tegen Heracles Almelo voor een Europees ticket. Het eerste duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. De winnaar stroomt in in de derde kwalificatieronde van de Europa League.

Na tien minuten leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Janssen werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook Heracles kreeg zijn kansen op een doelpunt, maar doelman Bednarek redde uitstekend op een inzet van Weghorst. Na veertig minuten werd de trainer van Heracles, John Stegeman, door arbiter Björn Kuipers naar de tribune gestuurd. Even later waren het opnieuw de bezoekers die dicht bij een treffer waren, maar weer was daar Bednarek die een achterstand voorkwam. Op slag van rust schoot Utrecht-speler Ludwig hard op de kruising.

In de tweede helft ging Weghorst neer in het strafschopgebied na een tackle van Van der Maarel, maar er werd geen penalty gegeven. Vijf minuten later was het weer Ludwig die een grote kans had op een doelpunt, maar doelman Castro stopte de bal. Twintig minuten voor tijd was er dan eindelijk de openingstreffer. Bruns zette Heracles met een van richting veranderd schot op 0-1. Doelman Bednarek hield vervolgens Utrecht meerdere keren in de wedstrijd na knappe reddingen. Vijf minuten voor tijd was het Gladon die de wedstrijd op slot gooide: 0-2. Dit betekent dat Heracles voor het eerst in de clubgeschiedenis Europa in gaat.