'Revolte als PVV bij winst wordt gepasseerd'

Als de PVV bij de komende verkiezingen de grootste wordt, is het weinig democratisch als ze wordt gepasseerd als het op regeren aankomt. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders zaterdag in een interview met Dagblad de Limburger.

"Nu staan we op veertig (zetels). Als we zo groot worden, is het weinig democratisch om de PVV te passeren. Dan krijg je een revolte, natuurlijk democratisch en geweldloos. Ik ga hier niet in een tank naar het Torentje toe. Maar dan komen er nieuwe verkiezingen en wordt de PVV nog groter", aldus Wilders. "De kans dat er een premier Wilders komt, is dus nog lang niet verkeken." De eerstkomende verkiezingen voor de Tweede Kamer staan gepland voor maart volgend jaar.

In hetzelfde interview spreekt hij opnieuw harde woorden over de islam. Hij spreekt van "een cultuur die ons haat" en "Niet iedere moslim is een terrorist. Maar iedere terrorist is wel een moslim". "Het waanidee van linkse mensen dat alle culturen gelijk zijn: dat is dus niet zo. Onze cultuur is beter", meent Wilders. Als het aan hem ligt, laat Nederland niemand meer toe uit een islamitisch land.

'Revolte als PVV bij winst wordt gepasseerd'
'Revolte als PVV bij winst wordt gepasseerd' (Foto: ANP)