Twente in beroep tegen KNVB

FC Twente wil in beroep gaan tegen het besluit van de licentiecommissie om de club te laten degraderen naar de Eerste divisie. De Tukkers zijn het niet eens met het besluit van de commissie van de KNVB, en wil deze aanvechten. Woensdag moest Twente de licentie inleveren van de licentiecommissie.

De voetbalclub kreeg vervolgens een licentie toegewezen voor de Jupiler League. Tegen dat besluit gaat de kampioen van 2010 in beroep. "Zoals ik gistermiddag al aangaf zijn wij verbijsterd door het voorgenomen besluit dat zou betekenen dat FC Twente degradeert naar de Jupiler League", laat interim-directeur Onno Jacobs weten via een persverklaring.

"Met deze variant hebben wij op geen enkele wijze rekening kunnen houden, omdat het licentiereglement hier eenvoudigweg niet in voorziet", vervolgt de voormalig Feyenoord-preses. "Bovendien stelt de licentiecommissie zelf in haar motivering vast dat FC Twente inmiddels heeft voldaan aan alle voorwaarden die de commissie eerder heeft gesteld ter voorkoming van "definitieve intrekking van de licentie van FC Twente"."

Jacobs vindt dat Twente nu wordt gestraft vanwege de eigen vastberadenheid zaken te veranderen. "Vervolgens komt dezelfde commissie tot de conclusie dat daarna nog nieuwe misstanden bekend zijn geworden. Maar het was nu juist de opdracht aan het ‘nieuwe’ FC Twente om volledig schoon schip te maken ten aanzien van het verleden. Vandaar ook de diepgaande onderzoeken."

"Voor alle duidelijkheid: het ‘nieuwe’ FC Twente heeft in alle opzichten volledig meegewerkt aan het op tafel krijgen van alle relevante feiten. Als gevolg daarvan hebben alle betrokken ex-bestuurders inmiddels het veld moeten ruimen. Desondanks wordt FC Twente, door de opbrengst van juist die medewerking, nu alsnog geconfronteerd met deze nieuwe, zeer verstrekkende sanctie", besluit de puinruimer bij voetbalclub uit Enschede.

Twente in beroep tegen beslissing KNVB (Pro Shots / Peter Lous)
Twente in beroep tegen beslissing KNVB (Pro Shots / Peter Lous)