Twijfel over geslacht ijsberen Nick & Simon

In Dierenrijk in Nuenen wordt getwijfeld aan de mannelijkheid van Nick & Simon. De ijsbeertweeling die in maart werd vernoemd naar het Volendamse duo moet misschien worden omgedoopt naar Nicky & Simone.

Tijdens de geslachtsbepaling in februari bleken de geslachtsdelen van de ijsbeertjes identiek. De in november geboren tweeling werkte volgens Dierenrijk 'niet echt bereidwillig' mee aan het onderzoek. "Het was dan ook moeilijk te constateren, maar Dierenrijk ging er na de 'quick scan' vanuit dat het twee jongetjes waren."

Nu de ijsbeertjes wat ouder worden "is voor de verzorgers en dierenarts wel duidelijk dat Nick & Simon of heel klein geschapen zijn of dat we - en dat ligt meer voor de hand - hier toch echt te maken hebben met twee ijsbeerzusjes". Met vrouwtjes is Dierenrijk 'nog blijer', omdat dat beter nieuws zou zijn voor het Europese fokprogramma waaraan het dierenpark deelneemt.

Om er voor eens en altijd achter te komen of Nick en Simon mannetjes of vrouwtjes zijn, worden de ijsbeertjes geregeld geobserveerd. Bezoekers van Dierenrijk worden ook opgeroepen het geslacht van de dieren te bestuderen. Voor een 'vergelijkend warenonderzoek' is het dierenpark op zoek naar foto- en filmmateriaal van de tweeling. Dat kan op de Facebookpagina van Dierenrijk worden geplaatst.