FC Twente reageert geschokt: "Wij hadden dit besluit nooit verwacht"

FC Twente-directeur Onno Jacobs is verbijsterd, teleurgesteld en vol ongeloof over het voorstel van de KNVB om de club terug te zetten naar de Jupiler League.

De KNVB maakte woensdag via de officiele kanalen bekend dat de club uit Enschede "een tweede kans" krijgt in de Jupiler League. Maar de voetbalbond geeft tegelijkertijd aan dat het besluit nog niet definitief is. Er komt over namelijk nog een zogeheten niet-bindend advies van de Centrale Spelersraad en hierna kan de club tegen het besluit in beroep gaan.

"De licentie is alsnog ingetrokken door beslissingen die genomen zijn door het oude FC Twente. FC Twente heeft vanwege het recente beleid een nieuwe licentie gekregen, maar die telt voor de Jupiler League. Dit voelt als een mokerslag", vertelde Jacobs op een persconferentie.

"Wij hebben aan alle voorwaarden die ons gesteld zijn voldaan. Wij hadden dit besluit dan ook nooit verwacht. Wij zullen nu eerst de schriftelijke motivering moeten bekijken. Daarna beslissen we over onze vervolgstappen. We praten niet over weken, maar over dagen. De precieze financiële gevolgen worden zo snel mogelijk in kaart gebracht. De gevolgen kunnen heel groot zijn."

"Ondanks alle emoties die we nu voelen, moeten we het hoofd koel houden. We moeten de vervolgstappen op een goede manier zetten. Daarom willen wij iedereen oproepen mee te werken met het nieuwe FC Twente. Dat is in het belang van het voortbestaan van FC Twente. Dit is een scenario waar wij nooit rekening mee hebben gehouden. We zullen op korte termijn duidelijkheid geven over onze vervolgstappen. Wij geven niet op, wij blijven strijdvaardig."

FC Twente reageert geschokt: "Wij hadden dit besluit nooit verwacht" (Pro Shots / Erwin Spek)
FC Twente reageert geschokt: "Wij hadden dit besluit nooit verwacht" (Pro Shots / Erwin Spek)